Centro de preferencia de la privacidad x
Cuando visita cualquier sitio web, el mismo podría obtener o guardar información en su navegador, generalmente mediante el uso de cookies. Esta información puede ser acerca de usted, sus preferencias o su dispositivo, y se usa principalmente para que el sitio funcione según lo esperado. Por lo general, la información no lo identifica directamente, pero puede proporcionarle una experiencia web más personalizada. Ya que respetamos su derecho a la privacidad, usted puede escoger no permitirnos usar ciertas cookies. Haga clic en los encabezados de cada categoría para saber más y cambiar nuestras configuraciones predeterminadas. Sin embargo, el bloqueo de algunos tipos de cookies puede afectar su experiencia en el sitio y los servicios que podemos ofrecer.
Más información Habilitar todas
Gestionar las preferencias de consentimiento
- Cookies técnicas Activas siempre
Son aquellas que permiten al usuario la navegación a través de una página web, plataforma o aplicación y la utilización de las diferentes opciones o servicios que en ella existan como, por ejemplo, controlar el tráfico y la comunicación de datos, identificar la sesión, acceder a partes de acceso restringido, recordar los elementos que integran un pedido, realizar el proceso de compra de un pedido, realizar la solicitud de inscripción o participación en un evento, utilizar elementos de seguridad durante la navegación, almacenar contenidos para la difusión de videos o sonido o compartir contenidos a través de redes sociales.
- Cookies de Google Maps
Cookies de Preferencias de Google: Estas cookies permiten que los sitios web de Google recuerden información que cambia el aspecto o el comportamiento del sitio web como, por ejemplo, el idioma que prefieres o la región en la que te encuentras.
Rechazar todas Confirmar mis preferencias
Cofenat

Medios

Cofenat en los medios
Medio: BioEco Actual
Fecha: 01/02/2021
Autor: Gabriel Díaz, Responsable comissió Osteopatia de COFENAT
Cita: COFENAT
Tipo: Prensa
Experto: Gabriel Díaz, Responsable comissió Osteopatia de COFENAT
Probiòtics, prebiòtics i simbiòtics
Probiòtics, prebiòtics i simbiòtics
Des que l'home és home, aquest ha hagut de conviure amb colònies de microbis, alguns d'aquests són necessaris per al bon funcionament intestinal participant en la seva homeòstasi i altres són hostes patògens que són perjudicials per a la nostra salut. Aquests microorganismes conviuen contínuament en el nostre intestí, creant una flora intestinal dins del nostre organisme com si d'un ecosistema es tractés, però llavors... Què són els simbiòtics i que tenen a veure amb la nostra salut? Abans de definir que és un simbiòtic definirem diversos aspectes clau per a la seva comprensió.

Abans comentàvem que hi havia dos tipus d'organismes en termes generals, uns eren els "dolents" i els altres eren els "bons". Perquè la batalla que es lliura entre els dos tipus d'organismes sigui guanyada pels "bons" s'administren els famosos "probiòtics". En definitiva, això es fa per augmentar el nombre d'organismes beneficiosos perquè aquests ens ajudin a combatre i acabar amb els perjudicials.

Els probiòtics són de vital importància, necessiten del seu aliment per poder sobreviure i reproduir-se, en cas contrari moriran, els prebiòtics són just això, el seu menjar. Molts d'aquests prebiòtics que són el seu aliment, també són el nostre aliment, de manera que amb la nostra nutrició podríem aconseguir tot el necessari, ja que aquests es poden trobar en aliments comuns com determinats hidrats de carboni / fibra. Al augmentar les nostres defenses amb probiòtics també augmentem la nostra demanda de menjar, és a dir, de prebiòtics per poder-nos alimentar. Dit això, ja podrem comprendre perfectament que són els simbiòtics.

Un simbiòtic és una barreja de probiòtics i prebiòtics amb l'objectiu de garantir la supervivència dels nostres probiòtics o bacteris "bons". Cada probiòtic té associat un prebiòtic específic segons el cas, de manera que perquè un aliment o suplement sigui considerat simbiòtic, ha de tenir una combinació mínima d'una espècie de bacteris beneficiosos per a la nostra salut i un tipus de probiòtic. Un exemple d'aliment simbiòtic és la llet materna que ens aporta prebiòtics com oligosacàrids i probiòtics com bifidobacteris i lactobacillus, aquest és un dels motius pel qual, a dia d'avui, la llet materna es segueix considerant tan important per a la salut dels nadons.

Existeixen moltíssims tipus de bacteris i de probiòtics, així com múltiples combinacions dels mateixos que donen lloc a simbiòtics, algunes de les més comunes són:
• Lactobacillus i Bifidobacterium combinat amb Inulina.
• Lactobacillus, Streptococcus i Bifidobacterium combinat amb Fructooligosacàrids.
• Lactobacillus combinat amb Fructooligosacàrids i Inulina.
• Lactobacillus i Bifidobacterium combinat amb Oligofructosa i Inulina. Quan l'ús de probiòtics no dona el resultat esperat, pot ser que els faltin prebiòtics perquè arribin junts a l'intestí.

Aquests prebiòtics ajudaran al seu desenvolupament i així podran colonitzar completament l'intestí i la seva flora afavorint el tractament i prevenció de malalties, reforçant les defenses del nostre organisme. Com sempre, aconsellem posar-se en mans d'un professional perquè ens assessori de la forma correcta sobre l'ús d'aliments o suplements simbiòtics. 
Probiòtics, prebiòtics i simbiòtics